Op het web zijn leuke puzzels en avontuurspellen te vinden die je direct online kunt spelen. Je hoeft deze puzzels niet te downloaden of installeren en dat is wel zo makkelijk. Al dat je nodig hebt is de Flash-plugin die over het algemeen al standaard in je browser aanwezig is. Verschijnen de puzzels toch niet in beeld, dan kun je deze hier gratis downloaden.

Denksport

DenksportWie puzzelen zegt, zegt Denksport. Puzzelen is in Nederland enorm populair! Bijna driekwart van de Nederlanders doet wel eens een puzzeltje; van sudoku tot kruiswoordpuzzel enZweedse puzzel tot cryptogram. Denksport heeft ze allemaal én in meerdere moeilijkheidsgraden, zowel online als prijspuzzel in een van de vele puzzelboeken. Puzzel mee, want het assortiment puzzelboekjes in de webshop is een stuk groter dan dat in de winkel!

Lees meer...

Vierkanten Puzzel

Vierkantjes puzzel Vierkante Puzzel Het lijkt een makkie, maar kun jij uitvinden hoeveel vierkanten verscholen zitten in dit plaatje? Het zijn er meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Klik op voor een grotere afbeelding, Hier vind je de oplossing.

PuzzleFreak

PuzzleFreakPuzzleFreak Hoe staat het met jouw IQ? Ben je een beetje puzzelaar, dan schiet die omhoog als je de puzzels oplost die op je pad komen. Maar lukt het je niet binnen de tijd, dan duikelt je IQ weer naar beneden. PuzzleFreak speel je vanaf een Monopoly bord, en als je de dobbelsteen gooit kom je elke keer weer op een andere leuke puzzel terecht. De liefhebbers van Professor Layton, het bekende DS-spel, zullen een stel van deze geweldige puzzels herkennen. Je kunt PuzzleFreak alleen tegen de computer of tegen vrienden spelen.

Tortuga

Tortuga 3Tortuga Ahoy matiey! Ontsnap aan de slavernij op het piratenschip van Black Beard vol papegaaien, puzzels, piraten en grote hopen schatten. Baan je al puzzelend een weg onder- en bovendeks, van ankergat tot achteronder in dit stripachtige en spannende avontuur vol humor. Er zijn drie delen, dus Tortuga houdt je zeker een tijdje bezig.
Tortuga 1 - Tortuga 2 - Tortuga 3

Submachine

SubmachineSubmachine Voor de echte Point&Click puzzelfans is Submachine het summum. De in verhouding eenvoudige 1e puzzelgame waar je je weg moet vinden door divere kamers om zo uiteindelijk de uitgang te bereiken is voor een beetje puzzelaar in een kwartiertje uit te spelen. Maar het spel gaat verder, niet alleen is er een uitgebreide versie van het originele spel, er zijn er nog vele na die tijd uitgekomen. Genoeg te puzzelen dus!
Submachine 1 - Submachine Extended - Submachine 2 - Submachine 3
Submachine 4 - Submachine 5 - Submachine 6

Machinarium

CowabangaMachinarium Machinarium is niet alleen een point&click spel, het is pure kunst. In dezelfde stijl als Samorost speel je een eenzame robot die zijn weg probeert te vinden in een troosteloze, grauwe stad vol mechanisch schroot. Los puzzels op, vind en combineer voorwerpen en ontmoet de vreemdste wezens. De demo kun je gratis spelen, het volledige spel kost $ 20 en dat is het helemaal waard. machin

Cowabanga

CowabangaCowabanga van de makers van Hapland komt het puzzelspel met de vreemdste puzzels, Wat er moet gebeuren? Geen idee maar je komt van alles tegen, van Mickey Mouse spaceship tot maffe melkmachine. Dat wordt dus weer een flinke tijd klikken, duwen en afwachten op de door jou in gang gezette gebeurtenissen. En lukt het écht niet alleen dan kun je altijd heeeel even hier kijken.

Sherlock Holmes

Sherlock HolmesSherlock Holmes Speel superspeurder Sherlock Holmes en bestrijdt de misdaad! Onderzoek de plaats delict waarvan je een voor en na afbeelding te zien krijgt. Zoek de 5 aanwijzingen binnen 90 seconden maar maak je een fout, dan gaat er elke keer 5 seconden van je tijd af...

The Doors - Can you Escape?

The DoorsThe Doors - Can you Escape? Het is donker en je hebt geen idee waar je bent. Je wilt eruit maar waarom en hoe? In The Doors - Can you Escape? wordt het je behoorlijk moeilijk gemaakt. Open de goede deuren en pak de juiste objecten en wie weet vind je de weg. Kom je er helemaal niet uit, er zijn wat (engelstalige) posts te vinden met interessante draadjes over deze escape game.

Lights

LightsLights Je bent in een kamer en je kunt er niet uit... Of wel? Lights is weer een nieuw help-ik-kan-er-niet-uit spel van Neutral. Je vindt van deze maker nog een heleboel andere ontsnapspellen op Quizzen, de een wat moeilijker dan de ander. Even een hint; Lights heeft meerdere uitgangen, 2 wel te verstaan en je kunt hem in de eenvoudige en moeilijke modus spelen. Wel even pen en papier bij de hand houden voor de puzzels!

Pagina 1 van 3

Speel Solitaire

Speel Solitaire Eeuwenoud maar het populairst geworden op ieders PC: Patience oftewel Solitaire! Speel het gratis bij Speel Solitaire.nl of doe mee en win een leuk geldbedrag.
Speel Solitaire.nl

FuzzballFrenzy

FuzzballFrenzy.nlZet de harige pluizebollen op kleur en speel ze weg in Fuzzball Frenzy, de leuke Chuzzle variant. Fuzzballs met een snor of bril scoren extra punten!
FuzzballFrenzy.nl

Quizzen.nl ©2004-2017 |  Privacy

Prijspuzzels, Prijsvragen, Sudoku, Puzzels & Gratis Spelletjes